Градче на знанието в Русе

Градче на знанието в Русе днес

Време за прочитане: < 1 мин.

Деца, родители и педагози от 19 детски градини в Община Русе „построиха“ днес заедно Градче на знанието в центъра на града. Инициативата е част от проект „Удивителният свят на знаещите-6 годишни в Русе“, която се реализира от Детска градина „Снежанка“ по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

Градче на знанието в Русе5

Науката беше представена през детските очи с научни центрове, лаборатории и арт-ателиета. Във всеки център имаше анимирани презентации и видео-спотове, изработени в детските градини с участието на педагози и деца. В пет големи шатри бяха разположени центрове: „Кафе“, „Вода“, „Шоколад“, „Сода“, „Брашно и сол“, като всеки от тях имаше специално обособени зони за научна работа, лаборатория, зона за новини и информация, зона за посетители, работилница и изложба. Чрез специално подготвени игри д?005cr цата се запознаха с непопулярни факти, интересни експерименти и най-новите прозрения и научни доказателства за структурата, приложението и въздействието на тези елементи и продукти. Малките светила на науката поставиха акцент върху здравословните параметри и опазването на околната среда.

Градче на знанието в Русе5

„Удивителният свят на знаещите 6-годишни в Русе“ е иновативна концепция за поглед в задълбоченото научно познание чрез детските очи, фантазия и възможности. По своя мащаб и същност това е иновативна както за гр. Русе, така и за страната образователна и творческа изява с максимален обхват и въздействие с участието на всички 6-годишни деца от предучилищните групи на общинските детски градини на територията на Община Русе, в т. ч. и детските заведения в малките населени места.

Градче на знанието в Русе5
Градче на знанието в Русе5
Градче на знанието в Русе5
Сподели:

Още новини от деня