Градче на знанието в центъра на Русе днес

Градче на знанието в центъра на Русе днес

На площад „Свобода“ за втори път беше „построено“ Градче на знанието. Инициативата е част от проект „Удивителният свят на знаещите 6-годишни в Русе, която се реализира от Детска градина „Снежанка“ по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

В „построяването“ на градчето се включиха деца, родители и педагози от 19 детски градини в Община Русе.

Идеята е науката да бъде представена през детските очи с научни центрове, лаборатории и арт-ателиета.

Градчето на знаещите разказва за най-новите научни теории в тематичните области и учи посетителите на различни полезни приложения от тези продукти в ежедневието. Малките светила на науката поставиха акцент върху здравословните параметри и опазването на околната среда.

Във всеки център бяха представени анимирани презентации и видео-спотове, изработени в детските градини с участието на педагози и деца. В пет големи шатри бяха разположени: научен център „Кафе“, научен център „Вода“, научен център „Шоколад“, научен център „Сода“ и научен център „Брашно и сол“.

Във всеки от изброените центрове имаше обособени зони за научна работа, лаборатория, зона за новини и информация, зона за посетители, работилница и изложба.

Сподели: