Графики на европейски творци бяха представени в Бабово

Графики на европейски творци бяха представени в Бабово

На 18.12.2018 г. в село Бабово беше представена изложба, посветена на европейската графика.

Жителите на Бабово имаха възможност да се запознаят с миниатюрни графики на автори, както от страни-членки на Европейския съюз, така и от страни от континента, които не са сред членовете на Единното европейско семейство. Преобладаващи бяха тези от Италия, Испания, България и Беларус, а сред основните темите бяха изкуството, виното и европейското единство.

Целта на изложбата е хора от всякаква възраст да се докоснат до културното многообразие на страните от Европа.

По време на представянето на изложбата беше поставен акцент и върху европейската култура и нейното развитие през XIX и XX век.

С присъстващите беше проведена и кратка дискусия относно ролята на Европейския съюз в съвременните глобални отношения, като за целта бяха представени и кратки видеоматериали, свързани с културата на страните-членки.

Събитието, което беше под надслов „Модернистични щрихи в европейската култура“, се проведе в сградата на Народно читалище „Никола Й. Вапцаров 1927 г.“.

Инициативата е част от допълнително предвидените събития за популяризиране на Европейското културно наследство по Комуникационната стратегия на  Република България за Европейския съюз през2018 г.

Изложбата се организира от Областна администрация Русе с подкрепата на Регионална библиотека„Любен Каравелов“ и Община Сливо поле и Кметство Бабово.

Сподели:

Още новини от деня