График на мобилните екипи от ОД на МВР-Русе за месец юни

През месец юни 2019 година мобилните екипи от ОДМВР-Русе ще осъществяват срещи и прием на граждани в населените места в областта по следния график:

населено място дата             час*
с. Лом Черковна, с. Могилино, с. Помен, с. Каран Върбовка
06.06.2019 г. 10:00 – 15:00 ч.
с. Церовец, с. Кацелово, с. Сваленик, с. Червен
11.06.2019 г. 10:00 – 15:00 ч.
с. Кривня, гр. Сеново, гр. Глоджево, с. Смирненски
20.06.2019 г. 10:00 – 15:00 ч.
с. Писанец, с. Бъзън, с. Семерджиево, с. Ново село
25.06.2019 г. 10:00 – 15:00 ч.

* Гражданите ще се уведомяват, чрез кметовете или представителите на съответната местна администрация за местата на срещите и по-конкретни часове.

Ръководството на ОДМВР – Русе въведе и реализира организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта. По разпореждане на главния секретар на МВР, от месец ноември 2017 година, мобилни екипи от служители в отделите “Криминална полиция” и “Охранителна полиция” ежемесечно посещават малките и по-отдалечени села и градове в Русенска област.

Служителите, ангажирани с тази превантивна дейност, осъществяват срещи с жителите и представителите на местната власт два пъти седмично в четири населени места на територията на две районни управления, извън областния град. Целта е хората да имат възможност пряко да информират униформените за нарушения на обществения ред и Закона за движение по пътищата, извършени или подготвяни престъпления, както и за случаи, за които е необходима намесата на други компетентни  институции. След приключване на срещите, приетите в писмен вид сигнали се завеждат в деловодството на районното управление, на чиято територия е населеното място или според района по местоизвършване на деянието/нарушението и се предприемат действия за проверка. Сигналите, касаещи други институции, служителите препращат по компетентност към звената на съответните държавни или местни администрации.

Сподели:

Още новини от деня