одмвр русе лого полиция мвр

График на мобилните екипи от ОД на МВР-Русе за месец ноември

През месец ноември 2019година мобилните екипи от ОДМВР-Русе ще осъществяват срещи и прием на граждани в населените места в областта по следния график:

населено място дата час*
с. Щръклево
с. Нисово
с. Кошов
с. Божичен


14.11.2019 г.

10:00 – 15:00 ч.
с. Пиргово
с. Мечка
с. Тръстеник
с. Екзарх Йосиф


21. 11.2019 г.

10:00 – 15:00 ч.
с. Пепелина
с. Табачка
с. Широково
с. Острица

28.11.2019 г.

10:00 – 15:00 ч.

 

* Гражданите ще се уведомяват, чрез кметовете или представителите на съответната местна администрация за местата на срещите и по-конкретни часове.

Ръководството на ОДМВР – Русе въведе и реализира организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта. По разпореждане на главния секретар на МВР, от месец ноември 2017 година, мобилни екипи от служители в отделите “Криминална полиция” и “Охранителна полиция” ежемесечно посещават малките и по-отдалечени села и градове в Русенска област.

Служителите, ангажирани с тази превантивна дейност, осъществяват срещи с жителите и представителите на местната власт два пъти седмично в четири населени места на територията на две районни управления, извън областния град. Целта е хората да имат възможност пряко да информират униформените за нарушения на обществения ред и Закона за движение по пътищата, извършени или подготвяни престъпления, както и за случаи, за които е необходима намесата на други компетентни  институции. След приключване на срещите, приетите в писмен вид сигнали се завеждат в деловодството на районното управление, на чиято територия е населеното място или според района по местоизвършване на деянието/нарушението и се предприемат действия за проверка. Сигналите, касаещи други институции, служителите препращат по компетентност към звената на съответните държавни или местни администрации.

Сподели:

Още новини от деня