Поредни онлайн приемни за граждани обявяват общинските съветници от ГЕРБ в Русе

Групата на ГЕРБ в ОбС – Русе няма да подкрепи увеличението на таксите за гробищните места и промените, предложени с промените в Наредба 13

Време за прочитане: < 1 мин.

Групата на ГЕРБ няма да подкрепи увеличението на таксите за гробищните места и промените, предложени с промените в Наредба 13.

Поправките на коляно водят до 100% увеличение на цената за погребение и то при положение, че нищо не се прави за разширяване на гробищните паркове. Двойното поскъпване ще доведе до нелоялна конкуренция от страна и на частните погребални агенции и ще постави предприятието пред изпитание, категорични са общинските съветници от групата на ГЕРБ.

  След отпадането на чл.15 ал.2 вече и гражданите официално няма да бъдат информирани за изтичането на срока на гробоползване, вместо да се намери форма и начин това да се върши, категорични са експертите. 

Колкото до предложението Русе да има омбудсман на щат, от ГЕРБ са категорични, че това са излишни разходи. „Има 51 общински съветници, които са омбудсмани на Русе, гражданите могат да се обърнат към всеки един от нас. Провеждаме регулярно приемни, затова и парите за издръжката на такъв човек, които никак не са малко, могат да се насочат за нещо друго. Още повече, когато имаме и комисия към ОбС за взаимодействие с гражданското общество“, заявиха от ръководството на групата на ПП ГЕРБ.

На предстоящото заседание на Общинския съвет – чрез зам.-председателя на групата на ГЕРБ г-жа Наталия Кръстева като съвносител, Алисе Муртезова, която вече е народен представител, ще внесе питане, свързано с безопасността на движението пред учебни и детски заведения.

Става въпрос за училища, детски градини и детски ясли, около които ежедневно има голям поток от хора и автомобили, особено в пикови часове. Предложението гласи: да се създаде временна комисия от експерти, която да обходи учебните заведения и да даде конкретни решения за обезопасяване на съответните райони. Това може да се случи чрез светещи пешеходни пътеки, цветна пътна маркировка, ограничители на скоростта и др. Целта е оптимизирането на безопасността на децата.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня