Група "Детелина" на ДГ „ Здравец“ работи по пилотния проект за обучение в сферата на роботиката и точните науки FIRSТ LEGO League Discover

Група „Детелина“ на ДГ „ Здравец“ работи по пилотния проект за обучение в сферата на роботиката и точните науки FIRSТ LEGO League Discover

Днес, децата от група „Детелина“ проведоха втората сесия от програмата на FIRST® LEGO® League Discover , на тема „Източници на енергия“. Чрез игра и забавление, те откриваха пътя на енергията – от това „Откъде идва тя?“, до това „Как се използва?“.

По време на сесията, научиха и назоваваха различните места, където се улавя или генерира енергията, описаха характеристиките на различните енергийни източници и идентифицираха тези, които познават.

Всеки екип построи вятърна турбина от комплекта Discover, а след това използваха STEAM Park, за да изградят допълнителни източници на енергия, които срещат в ежедневието си.

Децата използваха креативността и въображението си, за да създадат нови удивителни проекти. За финал, споделиха и описаха какво са построили.

Гости на сесията бяха г-жа Таня Тодорова – началник на отдел „Образование, спорт и младежки дейности“, и г-н Сашо Щерев – главен експерт в отдел „Образование, спорт и младежки дейности” в Община Русе.

През настоящата учебна година, група „Детелина“ на детска градина „ Здравец“ работи по пилотния проект за обучение в сферата на роботиката и точните науки FIRST® LEGO® League Discover, въведен през учебната 2021-2022 г., за да може всяко дете да развива дигиталните си умения от най-ранна детска възраст. Програмата се осъществява от Центъра за творческо обучение, който е официален партньор на LEGO® Education в България.

Темата на тазгодишното предизвикателство е SUPERPOWERED/Суперсили“.

В рамките на поредица от занимания децата ще изследват целия път на енергията – от това откъде идва тя до това как се съхранява, разпределя и използва. Чрез сътрудничество в екипи, строене и игрово обучение ще създават решения, ще тестват и подобряват своите идеи и проекти.

Целта на програмата е да разпалва любопитството на децата, да подпомага тяхното холистично развитие и уменията им за критично мислене.

Сподели: