ruse green rock fest 2018

Групите на Фестивала Грийн Рок Фест: Целта ни е да видим щастлива публика

На пресконференция днес изпълнителите в тазгодишното издание на Фестивала Грийн Рок Фест споделиха, че „Целта ни е да видим щастлива публика, която се наслаждава на нашата музика. Голямо удоволствие е за нас да свирим в Русе. Тази вечер Русе ще види истински рок. Музиката има силата да създава спомени и сме сигурни, че това ще се случи тук, на това прекрасно място“. Присъстваха освен групите Бонфайър, John Jeff Touch и JINXY VON D’ERS, така и директорът на дирекция „Култура и образование“ в Община Русе Ирена Петрова, изпълнителният директор на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ Елена Минкова, управителят на Сдружение „Грийн рок фест“ Мария Атанасова.

Бонфайър е сред групите с дълга и успешна кариера. Основана през 1972 година от Ханс Цилер, бандата носи настоящото си име от 1986 година насам и е издала повече от 20 албума. По време на най-успешния етап от кариерата си, Bonfire, заедно със Scorpions и Accept, е една от трите най-популярни групи на Германия и се радва на големи успехи в цяла Европа и по света.

През 2018 година гости на Грийн рок фест Русе  ще бъдат още гръцката банда John Jeff Touch, JINXY VON D’ERS от Румъния, EVЕRDREАM от Силистра и русенската банда INSANE.

Събитието се организира по инициатива на Община Русе, Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Сдружение „Грийн рок фест“, със съдействието на „Дунав“ АД, „Общински пазари“ ЕООД, „Витте Аутомотив България“ ЕООД,  „Хускварна Строително оборудване“ ЕООД „МБМ Металуърк“ ООД, „Аспро МГ“ ЕООД, Нотариус Светлозар Стоилов от Шумен, „В и К“ ООД – Русе , Кабелен телеком Делта, „Тераком“ ООД „Атанасов и Ко“ ООД, УМБАЛ „Медика“, Сиана – Недвижими имоти.

Източник – Община Русе

**Грийн рок фест стартира през 2009 година и от тогава до сега е едно от значимите събития в Русе. Идеята на фестивала е да даде шанс на групи в началото на тяхната кариера да покажат музиката си, да свирят на една сцена с родни и световни звезди, да намерят приятели, да пазят природата. Мотото му е „Нека запазим природата си зелена!“На сцената на Грийн рок фест през годините са се изявявали младежки банди от София, Русе, Враца, Пловдив, Пазарджик, Силистра, Бургас, Варна, Тутракан, от Румъния, Турция, Сърбия и Македония. Специални гости на фестивала са били звезди като легендите „Назарет“, Джан Лоутън /Uriah Heep/, Джо Лин Търнър/Rainbow/, Тим „Рипър“ Оуенс /Judas Priest/, Миленко Матиевич /Steelheаrt/, култовите български групи „Тангра“, „Б.Т.Р.“, „Кикимора“, „Обратен ефект“, българските рок емблеми Васко Кръпката, Милена Славова, Валди Тотев и Дими Димитрова. 

Сподели:

Още новини от деня