дезинфекция

Гюргево се подготвя за предстоящата зима

Дружеството „Публични услуги – Гюргево“ е подготвило към настоящия момент достатъчно количество противообледенително вещество в случай, че се наложи да се реагира при внезапно настъпване на зимата, съобщава директорът Адриан Ръкару.

Започнахме процедурите по обявяване на търгове, преговори и доставки на всичко, свързано с премахването на леда в земния период на 2020 – 2021 година. Искам да успокоя жителите на общината, че при дъжд или дълъг период на валежи, съпътствани с рязко понижаване на температурите, в резултат на което се образува леден слой по пътищата в общината, можем да реагираме веднага. Проверени са всички превозни средства, като са заредени с нужното количество противообледенителни материали за реакция по спешност, обясни той.

Служителите на дружеството продължават дезинфекцията на места за обществено ползване в цялата община. Третират се автобусни спирки, улици, детски площадки и пр. Други служители на фирмата монтират LED осветителни тела в района на средно училище „Академик Марин Войкулеску“ № 8.

С помощта на 7 електротехници се монтират новите осветителни тела, като същевременно съвсем скоро ще се поставят и декоративни светещи елементи – част от украсата за предстоящите Коледа и Нова година. Целта е в началото на декември тази дейност да завърши, добави директорът.

Сподели:

Още новини от деня