Даниел Дянков открива изложба в РХГ утре

Даниел Дянков открива изложба в РХГ утре

Даниел Дянков открива изложба в РХГ утре

Даниел Дянков открива изложба живопис „На 55“ в Художествена галерия – Русе на 10 юни от 16 часа. Гост е професор Емил Попов със своите скулптурни творби. Изложбата ще продължи до 28 юни.

Даниел Дянков открива изложба по случай 55-та си годишнина. Експозицията представя 35 негови творби от циклите „Другият живот“, „Нощни записки“, „Вечеря“. Проф. Емил Попов, който се включва с 3 скулптури, е специално поканен за участие в събитието. Изложбата е съпътствана от каталог „Другият живот“, а посетителите ще могат да видят и стихосбирката на Даниел Дянков „След точката“ с рисунки на Милко Божков.

Даниел Дянков е роден в град Русе, където живее и твори и днес. Завършва Художествената гимназия в София. Творческата му биография включва над 30 самостоятелни изложби в България, Швейцария, Германия, Австрия и Холандия. През 1994 г. е удостоен с наградата „Акад. Дечко Узунов”, с награди от участия в биеналета и изложби в Пловдив, Варна, Русе, Бургас, както и със стипендия от на Фондация „Про Хелвеция“. Има издадени две стихосбирки – – „Между Точката и Тъгата“, ИК “Жанет 45”, 2012 и „След Точката“, ИК “Парнас”, 2015 г.

Сподели:

Още новини от деня