"Дари устройство" помага и на ученици в Русе

„Дари устройство“ помага и на ученици в Русе

Новите мерки за ограничаване на пандемията от COVID-19 наложиха много от учениците в България отново да преминат към дистанционна форма на обучение, но за много семейства е непосилно да осигурят на децата си устройства, с които технически да могат да участват в учебния процес. „Фабрика за идеи“ и резиденция „Баба“, с подкрепата на Видински фонд „Читалища“ за втори път организират кампания, в рамките на която всеки може да дари използваното си, но работещо устройство за учебните цели на децата.

Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“ е сред компаниите, подкрепили инициативата като дари монитори и периферни устройства за втория етап на кампанията им „Дари устройство“. Екипът вярва, че в моменти на изпитание като настоящия е особено важно да проявяваме солидарност.

В рамките на кампанията всеки може да дари компютри, монитори, клавиатури и таблети, като събраните устройства ще бъдат разпределени за ученици от област Видин, Ямбол, Смолян и Русе.
В момента и Вие можете да закупите нова или да дарите Вашата неизполвана техника като навременна подкрепа за семейства с ограничени възможности.

Повече за инициативата и как можете да се включите в нея прочетете тук: https://ideasfactorybg.org/

Сподели: