"Да, България" - Русе: Доброто управление следва да се съобразява с реалността и икономическата възможност на гражданите и бизнеса

„Да, България“ – Русе: Доброто управление следва да се съобразява с реалността и икономическата възможност на гражданите и бизнеса

⚠️Трябва ли, насред кризата заради пандемията, наемите за бизнеса в общинските обекти да скачат с близо една четвърт?

🔻Община Русе иска увеличение от 22.9% за наемните цени за общинските обекти със стопанско и административно предназначение.

✅Предлагаме да се изготви плаващо увеличение за наемните цени на годишна база.

👉Факт е, че цените не са актуализирани от години, но трябва да се намери начин това да не става шоково! Бизнесът и без друго страда достатъчно заради ограниченията от #COVID-19.

👉Доброто управление следва да се съобразява с реалността и икономическата възможност на гражданите и бизнеса

🟢Пътят към повече възможности за местни политики и регионално развитие минава през намаляване на зависимостта от централния бюджет, а не задължително през увеличаване на местните данъци и такси.

🟣Призоваваме г-н Милков да упражнява повече натиск за осъществяване именно на финансова децентрализация.

🟢От началото на новия мандат Община Русе поетапно увеличава местните данъци и такси. Очакваме да видим задълбочен анализ за ефекта на тази политика.

❗На фона на кризата звучат цинично намеренията за увеличаване на заплатите на кметовете в общината.

❗Очакваме кметът на Русе да поеме ангажимент без утежняване на общинския бюджет да предложи и увеличение на възнагражденията и на другите отговорни позиции в администрацията.

☢️В противен случай ще бъдем свидетели на ефективен, добре стимулиран кмет и неефективна, нископлатена администрация, споделят от „Да, България“ – Русе.

Сподели: