Да извървим 100 км. през октомври в помощ на децата от ЦНСТДМУ ,,Слънчо'' - Русе

Да извървим 100 км. през октомври в помощ на децата от ЦНСТДМУ ,,Слънчо“ – Русе

Децата винаги са били приоритет за нас! Да помагаме е наша МИСИЯ! ДА помогнем дори и на едно дете, значи си е струвало! Ако го направим заедно, ще сме ви изключително благодарни!

Каним ви да се присъедините към нашата инициатива –„ Движението е здраве!“ – Да изградим правилни здравословни навици у децата. Децата следват примера на възрастните. Нека да им дадем най-добрия.

Целта на инициативата е да се насочи вниманието на обществото към най-уязвимата структурна единица – децата с увреждания, и бариерите, пред които са изправени през целия си живот и същевременно набиране на средства за конкретна покупка, необходима на ЦНСТДМУ ,, Слънчо‘‘, гр. Русе, а също да призовем семействата да прекарват повече време на открито с децата си и към повече физическа активност.

Инициативата стартира на 1 октомври 2022, под наслов ,, Да извървим 100 км през октомври‘‘
На света има 6-те естествени доктора: слънце, чист въздух, чиста храна, чиста вода, движение(физическа активност), правилна почивка/сън.

С тази инициатива искаме да насочим вниманието на всички към движението, което е добро начало на здравословните навици.

Социалната услуга „Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания с потребност от постоянна медицинска грижа“ е насочена към деца и младежи, за които поради наличието на здравен проблем, са необходими грижи, които семейството не може да осигури само или с амбулаторна подкрепа или чрез социални услуги в домашна среда.

В България, както и по света, има много деца, които се нуждаят от ежеминутни грижи, медицинска помощ и любов. За съжаление нашата държавата не може да поеме издръжката на всеки дом или поне не е заложено в социалната политика на България. За да съществуват такива центрове за помощ на семействата в нужда, са нужни много дарители и хора с добри сърца, които да подпомагат съществуването им. Бюджета на такива институции е доста ограничен и затова има много центрове, които вече са затворени, защото не издържат финансово.

Защо избрахме да започнем нашата инициатива от този дом и от Русе?
Познавам лично директорката на дома, моя съученичка и приятелка, Милена Неделчева, позната сред обществеността на Русе и в тези среди. Грижите, любовта, вниманието и всеотдайността, които полагат за децата настанени при тях, са изключително големи и резултатите са забележителни. Въпреки огромните усилия от страна на персонала, центъра се нуждае от средства за покриване на необходимите нужди в помощ на тяхната работа.
ЦНСТДМУ ,,Слънчо“ гр. Русе искат да направят покупка на машина за Канген вода, но нямат съответните средства за това.
Дарители са направили дарение на стойност 2100 лв, с която сума е покрита първоначалната вноска и е поръчан апарат за Канген вода, който пътува към център ,,Слънце‘‘ в гр. Русе. Но, за да бъде покрита цялата сума за апарата са необходими още 10 вноски по 480 лв( общо 4800 лв).Колкото по-бързо бъде събрана необходимата сума, по-бързо ще бъдат внесени всички вноски.
За всичко ще има отчет, прикачен на файл в групата.

Качеството на водата е изключително важно за здравето на всеки жив организъм и в центъра искат да подобрят качеството на живот както на децата, така и за хората, които полагат грижи за тях, защото всеки ръководител иска най-доброто за персонала си.

Enagic е Японска компания с 48 годишен опит, лидер в производството, разпространението и обслужването на машините за Канген вода, предлага безопасна вода, която може да се използва с увереност в полза на здравето, красотата, хигиената и кухнята, изцяло в домакинството. Подобрява качеството на живот. Апарата е одобрен медицински уред в Япония.
Произвежда вода със специални свойства, които детоксикират ежедневно, хидратира в пъти по-бързо и помагат на човешкото тяло да се БАЛАНСИРА-а това за нас е НАЙ-ДОБРАТА ПРЕВЕНЦИЯ.
Промени водата…промени живота си! – е мотото на компанията.
Свойства – Антиоксидантна, алкална и преструктурирана .
Уреда прави 7 типа вода.

Канген вода е за превенция и чрез нея започва баланс в тялото, в следствие на което ние се чувстваме многократно по-добре. ( за повече информация посетете сайта www.kangenglobalchange.com; www.enagiceu.com, където може да видите и всички необходими сертификати и награди, които показват качеството на продукта, както и приложенията на водата.

Лично нашето семейство участва в каузата и молим всеки, който има желание и му е на сърце, да го направи заедно с нас.
Каним хора от всяка точка на света да бъдат съпричастни към каузата, дарения ще се приемат през целия октомври. Ако се съберат повече средства от необходимите, те ще бъдат използвани за други нужди на центъра и отчета на средствата ще бъде качен тук в групата. Ако средствата не бъдат събрани през месец октомври, ще продължим и през ноември с ново предизвикателство.

Заедно можем да променим живота на още много домове за деца в България. Заедно можем всичко!
Молим всеки, който направи дарение, да изписва -Дарение за изплащане на апарат за Канген вода, така ще се знае, че подкрепяте нашата кауза.
Ние лично ще посетим център ,,Слънчо‘‘ през октомври и ще направим включване от там, за да ви държим в течение как върви кампанията.
,,Ръка, която дава – не обеднява. Сърце, което обича – не остарява!‘‘

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА: ОББ АД

IBAN BG82UBBS88881000831826 BGN

BIC UBBSBGSF

Дарителската сметка я има изписана и на сайта на организацията https://eq-bg.org/

Включете се в предизвикателството ,,ДА вървим 100 км през октомври“

На всеки записал се в предизвикателството, ще му изпратим лист и химикал по пощата, за да записва своите постижения всеки ден.
Условия за участие:
– Запиши се за участие
– Проследявай разстоянието, което изминаваш всекидневно ( нужно е да изминаваш минимум 3,23 км на ден, за да достигнеш заветната цел)
– Записвай своето дневно вървене във всяко квадратче, за да следиш своя прогрес
– Публикувай на страницата ни във фейсбук всеки ден
– Привлечи колкото можеш повече приятели от близо и далеч да се присъединят към каузата
!!! Първите трима, с най-много извървени км през октомври, публикувани всеки ден в групата, ще получат награди.
– Дари, колкото можеш да си позволиш, дори и 1 лв би помогнал в нужда.
Очакваме ви с нетърпение и ще се радваме да се видим на финала.

Сподели: