Да обзаведем заедно музикална стая в обновения отдел „Изкуство“

Да обзаведем заедно музикална стая в обновения отдел „Изкуство“

Обновеният отдел „Изкуство“ отвори днес врати с концерт на групата “The Groovin’ Pipers” и старт на благотворителна кампания. Инициативата се реализира с подкрепата на Max Club Ruse в лицето на Иво Ботев.

“The Groovin’ Pipers” е проект с експериментално звучене, създаден да популяризира и модернизира българската народна музика. Обаянието му се крие в преплитането на народната песен и магията на родопската каба гайда, съчетани с експерименталните стилове – electronic, progressive rock, dubstep и drum’n bass. Членовете на групата са четирима млади и креативни музиканти: Ася Пинчева – вокал, Георги Маринов – гайда и диджериду,  Александър Филипов – бас китара и Георги Бакърджиев – барабани. 

Идеята на благотворителната кампания е гости на Max Club Ruse да свирят и в библиотеката поне веднъж месечно за всички любители на рока и съвременната модерна музика. Първите дарители днес, които използваха специалната кутия, имаха възможност и да си изберат книга или календар. Инициативата ще продължи във времето и е отворена за всички желаещи да помогнат със средства или дарение на подходящи електронни музикални инструменти, с които да се оборудва едно от помещенията в обновения отдел.

Така младите хора, за които музиката не е просто мелодия, ще могат да изпробват уменията си и да идват тук да посвирят например на пиано, барабани, китара или духов инструмент. От библиотеката сме убедени, че един добре оборудван музикален кът ще стане и любимо място за концерти, музикални вечери и литературни четения.

Отдел „Изкуство“ е разположен в пространствата на бившия Детски отдел. Разполага и с модерен обучителен център. В залите му са достъпни както специализирана литература, така и картини, плочи и касети с музика и филми.

Желаещите да дарят средства в кампанията могат да направят това в кутиите за дарения, които ще бъдат поставени в библиотеката и Max Club Ruse, или по сметката на Регионална библиотека „Любен Каравелов“:

IBAN: BG81IORT73793100038100

BIC: IORTBGSF

ТБ Инвест банк Русе

Титуляр на сметката: Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе

Задължително е да се отбележи, че е Дарение за музикални инструменти и оборудване за отдел „Изкуство“

Сподели:

Още новини от деня