"Да отворим раклата на баба" бе наречено благотворително тържество, посветено на предстоящия в неделя Бабинден

„Да отворим раклата на баба“ бе наречено благотворително тържество, посветено на предстоящия в неделя Бабинден

Изложба с благотворителна цел „От раклата на баба” беше организирана днес във фоайето на Доходното здание от Съюза на пенсионерите – регион Русе. Поводът е традиционния български празник Бабинден. Събитието бе уважено от кмета на Русе Пенчо Милков.

„Отбелязването на този празник ни напомня за важността на семейството, традициите и обичаите. С вашата грижа успявате да предадете нашата култура и история на следващите поколения. Благодаря ви за посветеността към запазването на този красив обичай, както и за това как да поддържаме и обичаме традициите, които са неизменна част от националната ни идентичност“, каза Пенчо Милков.

Председателят на Съюза на пенсионерите – регион Русе Мария Савова пожела здраве и дълголетие на участниците в благотворителната изложба.

Представени бяха плетива, изработени от сръчните ръце на пенсионерите. Те ще бъдат дарени на възрастните хора от дом „Възраждане“.

В празника се включиха и децата от ОбДЦКИ – Русе и възпитаници от Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, а пенсионерският клуб и читалището от кв. Средна Кула пресъздадоха традиционния ритуал “бабуване”.

Сподели: