ДБТ – Русе ще проведе информационно събитие по проект „Готови за работа”

Време за прочитане: < 1 мин.

Агенцията по заетостта и Дирекция „Бюро по труда” Русе ще проведат информационно събитие на 9 септември от 11.00 часа на площад „Свобода”, до съдебната палата. Събитието е по проект „Готови за работа” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020. Основната цел на проекта е стимулиране на активността на младежи до 29-годишна възраст включително, които не са нито в образование или обучение, нито в заетост и не са регистрирани като безработни лица в Дирекциите „Бюро по труда”, както и да се подобрят възможностите им за намиране на работа и трудовата им реализация на пазара на труда. В рамките на дейностите по проекта за идентифициране, информиране и мотивиране на активно поведение на пазара на труда на икономически неактивни младежи до 29 г. възраст включително, които не са в образование или обучение, експерти от русенското бюро по труда организират импровизиран офис на открито, за да представят пред по-голяма аудитория дейността на Агенцията по заетостта и нейните местни структури – бюрата по труда.

Очакванията са да се привлекат младежи до 29 години, като се предизвика интереса им към възможностите, предлагани от проекта.

На специално организирания за целта щанд до Cъдебната палата, основният информационен акцент ще бъде възможностите за започване на работа и подкрепата за заетост.

Сподели:

Още новини от деня