одмвр русе лого полиция мвр

Двама дрогирани и един пиян шофьори спряха русенските полицаи

Време за прочитане: < 1 мин.

Двама дрогирани и един пиян шофьори спряха русенските полицаи.

На 8 май около 20:55 часа в Русе на ул. Капитан Райчо Николов, екип пътни полицаи са спрели за проверка автомобил БМВ, при която като водач са установили 28-годишен мъж, като при извършена проба за наркотични вещества е показал положителна реакция за употреба на „бензодиазепини“. Случаят е документиран, материалите са предадени на разследващ полицай в сектор „Пътна полиция“ и е образувано дъсодебно производство с оглед престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

На 8 май около 03:20 ч. на бул. Фердинанд в Русе, от екипна пътни полицаи е спрян за проверка автомобил с марка „Фолксваген“, модел „Пасат“, при която като водач е установен 27-годишен , който е отказал на униформените да бъде изпробван с техническо средство за употреба на алкохол.  На мъжа е издаден талон и той е посетил медицинско заведение, за да даде кръвна проба. Впоследствие химичният анализ на кръвната проба, извършен в лабораторията на МВР, е показал положителен резултат за наличие на етилов алкохол в концентрация от 1,23 на хиляда. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК, срещу водача.

На 9 май около 23:10 часа в района на вариантната на бул. България с бул. Липник в Русе, в посока с. Николово, екип на пътна полиция е изпратен на сигнал за ПТП.  При изясняване на случая на място униформените са извършили проверка на водач на лек автомобил БМВ, при която с техническо средство на 24-годишния шофьор е измерена положителна проба за употреба на „канабис“ и „метамфетамин“. Случаят е документиран от екипа и предаден на разследващ полицай, който е започнал  бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

Сподели:

Още новини от деня