вирус

Двама новозаразени с коронавирус са установени в Русенска област за 24 часа

Време за прочитане: < 1 мин.

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта са регистрирани два нови случая на коронавирус. Става дума за двама мъже на 46 и 65 години от гр. Русе. 46-годишният мъж е в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и е оставен под домашна изолация, докато 65-годишният мъж е хоспитализиран в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в Университетска болница „Медика Русе“.

Общо диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 367, като активните случаи са 64. От тях 17 са на болнично лечение, а 47 са под домашна изолация.

От активните случаи 39% са мъжете, а жените са 61%, което като бройка е съответно 25 и 39. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 213 са жените, а мъжете са 154 което в проценти е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и двама излекуван пациенти, с което от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 283. Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“, където излекуваните са 84 души, от които 74 са обитатели на социалното заведение, а останалите десет са от персонала, работещ там. Няма промяна в епидемичната обстановка и в детска градина „Мечо Пух“. Там заразените с коронавирусна инфекция са 14 души, като 9 от тях са персонала, а другите пет са деца.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Сподели:

Още новини от деня