вирус

Двама новозаразени с коронавирус са установени в Русенска област за 24 часа

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта са регистрирани два нови случая на коронавирус. Става дума за двама мъже на 46 и 65 години от гр. Русе. 46-годишният мъж е в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и е оставен под домашна изолация, докато 65-годишният мъж е хоспитализиран в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в Университетска болница „Медика Русе“.

Общо диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 367, като активните случаи са 64. От тях 17 са на болнично лечение, а 47 са под домашна изолация.

От активните случаи 39% са мъжете, а жените са 61%, което като бройка е съответно 25 и 39. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 213 са жените, а мъжете са 154 което в проценти е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и двама излекуван пациенти, с което от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 283. Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“, където излекуваните са 84 души, от които 74 са обитатели на социалното заведение, а останалите десет са от персонала, работещ там. Няма промяна в епидемичната обстановка и в детска градина „Мечо Пух“. Там заразените с коронавирусна инфекция са 14 души, като 9 от тях са персонала, а другите пет са деца.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Сподели:

Още новини от деня