полиция-русе-2023

Двама са задържани в хода на специализирана операция срещу наркоразпространението в Русе

Вчера на територията на гр. Русе е проведена специализирана полицейска операция по линия противодействие на разпространението на наркотични вещества. В действията, извършени под надзора на Окръжна прокуратура – Русе, са се включили служители от ОД на МВР- Русе, от секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Специализирани тактически действия“.

Малко преди 18 часа на адрес в русенския квартал „Дружба“ полицейските служители са установили и задържали двама 36-годишни мъже на площадка между избени помещения в жилищна сграда. В единия от тях е имало наркотични вещества – метамфетамин, въздушен пистолет и метални ножове, а в другия малко количество марихуана. При последвалите действия по претърсване и изземване, в жилището и избеното помещение на единия са открити бяло кристалообразно вещество с приблизително тегло около 80 грама и електронни везни. Мъжът е обяснил, че веществото е метамфетамин – кристал.

По случая е започнато разследване, като е образувано досъдебно производство, с оглед изясняване на престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК. Двамата 36-годишни мъже са задържани по ЗМВР за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Сподели: