Двама стажанти се присъединиха към екипа на Областна администрация - Русе

Двама стажанти се присъединиха към екипа на Областна администрация – Русе

Време за прочитане: 2 мин.

Двама младежи от Русенския университет „Ангел Кънчев“ са най-новите попълнения в екипа на Областна администрация – Русе. Става дума за четвъртокурсничката Алев Али и Пламена Касърова от трети курс. И двете момичета изучават „Право“ в Русенския университет „Ангел Кънчев“ и в следващия месец ще стажуват в областната управа в крайдунавския град. Те бяха посрещнати по-рано през деня лично от Борислав Българинов, който ги увери, че са попаднали на правилното място и изрази увереност, че през следващите 30 дни ще научат много нови неща, които ще им бъдат от полза в обучението и работата.

„Благодаря, че избрахте да дойдете при нас. Вярвам, че след като завършите висшето си образование ще изберете да работите в държавната администрация, защото страната има нужда от млади и амбициозни хора, които да работят с хъс за благото на държавата.“, каза още Българинов.

Стажовете се провеждат под егидата на Министерски съвет и са част от Централизираната кампания за студентски стажове в държавната администрация за настоящата година.

Студентите няма да получат заплащане, но след успешно приключване на практиката си те получават сертификат.

Алев Али е завършила Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“, а Пламена Касърова е възпитаничка на Средното училище по европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“. За Алев работата като юрист е било детска мечта, като учителката, която я е запалила е Блажена Абаджиева. Също така обича да чете философски книги. Пламена пък обича да изучава чужди езици и за нея правото също е вид език.

Припомняме, че за последните 4 години Областната управа в дунавския град винаги е участвала в подобен род инициативи, а ръководството на администрацията продължава да работи активно за реализацията на младите хора. От 2017-а насам Областна администрация Русе е осигурила временна заетост на повече от 40 души по различни местни и национални програми. Сред тях са „Старт на кариерата“, „Квалифицирани кадри за бизнеса“, Регионална програма за заетост, „Крос – Би“ и още много други, като при възможност специално внимание е отделяно и на обучението и заетостта на хората с увреждания. По този начин ръководството на администрацията демонстрира и своята висока социална отговорност.

По-подробна информация може да бъде намерена на следния уеб адрес: http://staj.government.bg/.

Сподели:

Още новини от деня