Двама състезатели при децата на „Хелиос“ спечелиха злато и бронз в София

На 30-ти април в София се проведе традиционния международен турнир поо Бразилско Жиу Жицу “Sofia Open Spring 2022”, който е под егидата на  Българската Джу Джицу Федерация.

Форматът включва дивизии за деца, юноши, мъже, жени и ветерани, като освен индивидуалните класирания има и общо отборно включващо точките от всички дивизии и възрасти.

Участие в най-мащабното досега състезание организирано в България взеха 29 отбора с над 400 участници. Най-силната конкуренция досега в българско състезание имаше и в детските дивизии – над 170 състезателя.

Отборът на Академия „ХЕЛИОС“, който е част от отбора на „TWISTED JIU JITSU“ участва с двама състезателя при децата, които спечелиха 1 златен и 1 бронзово отличие. В генералното общо класиране отборът на „TWISTED JIU JITSU“ се класира първи при децата,  първи при юношите и втори при мъжете и жените.

Отличия за русенци спечелиха:

Емил Ненков стана безапелационен шампион при 7-годишните деца в категория до 24 кг. Емо изигра 3 мача, като в два от тях отказа опонентите си преди края на времето.

Данаил Сербезов (ученик в ЧНУ “Вяра, Надежда, Любов“) спечели бронзово отличие при 9-10 годишните деца, в дивизията на сивите колани, в категория до 30 кг. Дани демонстрира голям прогрес, но и че има пропуски, които го лишиха от възможността да доминира този път в категорията си.

Турнири като този се организират с много труд и професионализъм, но усилията си струват, защото на тях всеки състезател и треньор може да провери и свери уменията си.

Сподели: