птп сарайски мост

Двама тежко ранени и 6 леко ранени при общо 59 катастрофи в Русенска област през изминалите почивни дни

Време за прочитане: 2 мин.

През изминалите почивни дни на територията на Русенски регион, служители на ОДМВР – Русе са регистрирали общо 59 ПТП. При два от пътните инциденти са пострадали тежко двама човека, при 6 катастрофи са леко ранени 6 човека, 22 ПТП са документирани от полицейските екипи като произшествия с материални щети, а 30 инцидента са регистрирани с попълнени двустранни протоколи между водачите на МПС. Ето и някои от по-характерните случаи:

На 23 декември около 17:20 часа на бул. Цар Освободител в Русе е възникнало сблъскване между две коли. В района на кръстовището с бул. Христо Ботев, лек автомобил „Форд“, управляван от 54-годишен мъж, като не съобразява скоростта си на движение с атмосферните условия е блъснал престояващ на забраняващ сигнал светофара лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 34-годишен мъж. Вследствие на произшествието е пострадал водачът на форда с натъртване в областта на гърдите. След преглед в болницата е освободен за домашно лечение.

На 23 декември около 16:30 ч. в гр. Русе, при движение по бул. България, лек автомобил „Фолксваген Голф“ с водач на 60 г., като завива на дясно по бул. Гоце Делчев, вероятно вследствие на несъобразена със състоянието на пътната настилка и радиуса на десен завой скорост, губи контрол над превозното средство, отклонява се вдясно по посоката си и се блъска в контейнер за смет. При удара контейнерът се е отместил напред и е блъснал пешеходец на 61 г., който е пострадал. След преглед в УМБАЛ, мъжът е бил настанен за лечение с диагноза – фрактура на дясна бедрена става и комоцио. Причините за ПТП се изясняват, по случая е заведено досъдебно производство.

На 24 декември около 11:35 ч. на кръстовището между път 2132 и главен път І-2 /до магазин Джъмбо/ е възникнала катастрофа между две коли. Произшествието е станало, след като лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 55-годишна жена навлиза в кръстовището с главния път, отнемайки предимството на движещ се по него автомобил „Пежо 206“, управляван от 36-годишен мъж. При удара е пострадала водачката, която след преглед в болницата е освободена за домашно лечение с диагноза – фрактура на ребро.

На 24 декември около 15:00 ч. е станала катастрофа в с. Николово, на кръстовището между ул. Плиска и ул. Вихрен. Мотоциклет „Хонда“, управляван от 31-годишен мъж, се блъска в насрещно идващ лек автомобил „Форд Фиеста“, с водач 79-годишен мъж. При инцидента е пострадал мотоциклетистът. След преглед е настанен в болница с фрактура на подбедрица и предмишница. Причините за ПТП се изясняват, води се дознание.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня