Два робота представя Русенският университет на изложението за отбранителна техника "Хемус 2018"

Два робота представя Русенският университет на изложението за отбранителна техника „Хемус 2018“

Русенският университет участва с щанд на 13-а специализирана международна изложба за отбранителна техника „Хемус ОТБРАНА, АНТИТЕРОРИЗЪМ, СИГУРНОСТ- 2018”, която се откри на 30 май в Международния панаир в Пловдив. Екипът– проф. Даниел Братанов и д-р Чавдар Костадинов представя роботите RESCUER и АРМУС. Общият брой на изложителите тази година е 69, от които 48 български и 21 чуждестранни.

Форумът ще продължи до 2 юни и е под патронажа на Министерство на отбраната и Министерство на икономиката. Събитието се провежда през две години и целта е да се стимулира военната промишленост на страната, като се предостави възможност за обща среща на разработчици, производители и търговци на въоръжение и бойна техника от България и чужбина.

Елжбета Биенковска, еврокомисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия и вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов на щанда на Русенския университет на Международната изложба за отбранителна техника „Хемус 2018“.
В рамките на изложението се провежда и международната конференция “Научните изследвания, иновации и индустриално сътрудничество в интерес на общата Европейска отбрана и сигурност“, в която като представител на Русенския университет участва д-р Чавдар Костадинов.

Сподели:

Още новини от деня