Двете пострадали ученички при катастрофата в Русенско са с фрактури на носа

Двете пострадали ученички при катастрофата в Русенско са с фрактури на носа

Пострадалите две ученички – на 15 и на 17 години, при катастрофата между два микробуса край русенското село Джулюница, са с фрактури на носа. Няма опасност за живота им, в добро състояние са и са контактни. С тях работи и психолог, за да се съвземат по-бързо от шока. Това съобщи за БТА Димитър Димитров – началник на Медико-информационния отдел към болницата в град Бяла, Русенско.

Той обясни, че 17-годишното момиче е пренасочено към Университетската болница „Канев“ в Русе, тъй като при фрактурата има и разместване. Петнайсетгодишната ученичка ще остане за наблюдение в беленската болница.

Както БТА вече съобщи, сигнал за инцидента е подаден около 14,30 часа днес. Микробус „Форд Транзит“ с холандска регистрация, управляван от 20-годишен младеж, е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно с ученически микробус „Ситроен“, управляван от 62-годишен шофьор.

Димитров обясни, че в лечебното заведение за преглед са били приети двамата шофьори и пътник от превозното средство с чуждестранна регистрация. Последният е с травма на врата, като той е пренасочен към УМБАЛ „Канев“ в Русе. Двамата шофьори са с травми на крайници. Водачът на ученическия микробус е получил хипертонична криза, като ще остане за лечение в болницата.

От полицията съобщиха, че огледът на местопроизшествието продължава. Изясняват се причините за инцидента. Пробите за алкохол на двамата шофьори са отрицателни. Вероятната причина за произшествието е несъобразена спрямо пътните условия скорост.

/Източник – БТА/

Сподели: