Две могили чества 50 години от обявяването му за град

Две могили чества 50 години от обявяването му за град

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев беше сред официалните гости на тържествата, посветени на 50-та годишнина от обвяването на Две могили за град.

Той удостои кмета Божидар Борисов със знака на областния управител по случай навършването на половинвековния юбилей на града, както и за цялостния му принос в развитието на общината.

Също така заместник областният управител подари икона на Света Богородица, като пожела тя да закриля всички жители на града и да ги дарява със здраве, сила, мъдрост и благоденствие.

„Тази икона е за гражданите на Две могили! Нека тя бъде осветена в тукашната църква и бъди поставена в кметството, така че всички вие да я виждате! Честит празник!“ добави още Колев.

От своя страна кметът на общината Божидар Борисов изказа благодарност на ръководството на Областна администрация Русе за отличното взаимодействие и работа във всяко едно направление.

Празничната програма включваше изпълнения на солистите от Детско вокално студио „Кейси“ Росина Неделчева и Дуйгу Даудова, както и на танцьорите от танцова формация „Фламинго“ при местния център за работа с деца. Кулминацията на празника беше концертът на популярната българска певица Глория, която е почетен гражданин на Две могили и всъщност е родом от там. По-късно на сцената към „Примата на българския фолк“ се присъедини и дъщеря й Симона Загорова.

Тържествата приключиха с кръшни хора под звучите на народна музика и красива празнична заря.

Сред официалните гости бяха още народният представител от 19-ти МИР Светлана Ангелова, кметове на общини от региона, директорът на дирекция „Екология и транспорт“ в Община Русе Георги Игнатов, който връчи поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов, както и районният мюфтия Юджел Хайредин.

Припомняме, че ден преди това на тържествена сесия на Общинския съвет беше представен юбилеен доклад от страна на кмета, в който се прави кратка ретроспекция на развитието на населеното място. Тогава бяха връчени и почетни плакети за особени заслуги на Енчо Стоянов и Петър Петров, а с почетни грамоти бяха отличени 70 изтъкнати просветни, културни и спортни дейци от Две могили.

Сподели:

Още новини от деня