Две номинации „Златен кукерикон“ за спектакъл на ДТ „Сава Огнянов“

Две номинации „Златен кукерикон“ за спектакъл на ДТ „Сава Огнянов“

Две номинации за театралните награди за хумор и сатира „Златен кукерикон“ спечели ДТ „Сава Огнянов“ за спектакъла „Крали Марко – последната балканска легенда“.

Наградите са жест на внимание от страна на трупата на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ към колегите от страната, които развиват комедията и сатирата на театрална сцена. Те бяха обявени днес от художествен съвет с председател Калин Сърменов и членове: Богдана Костуркова, Михаил Тазев и Николай Младенов.

В категорията „Млада надежда“ е номиниран Ростислав Панков за ролята си на Ганче в постановката „Крали Марко – последната балканска легенда“ от Владимир Левчев с режисьор Анастасия Събева.

В категорията за мъжка роля е номиниран Васил Витанов за ролите му на Рачко Прадлев в постановката „Елате ни вижте“ от Кирил Топалов, режисьор Владлен Александров, ДКТ „Ив. Радоев“ – Плевен и ролите му в постановката „Крали Марко – последната балканска легенда“ от Владимир Левчев, режисьор Анастасия Събева, ДТ „Сава Огнянов“ – Русе.

Наградата за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев ще бъде връчена на режисьора Стефан Москов.

Церемонията по връчване на театралните награди за хумор и сатира „Златен кукерикон“ ще бъде на 7 април 2024 година в Сатиричен театър „Алеко Константинов“.

Стискаме палци!

/фото: Omi Studio/

Сподели: