Две премиери представиха вчера Театрално студио „Маска“ към Общински младежки дом Русе

Две премиери представиха вчера Театрално студио „Маска“ към Общински младежки дом Русе

Две премиери представиха вчера Театрално студио „Маска“ към Общински младежки дом Русе.

„Срещи в приказките“ – премиера на авторски спектакъл на Мина Маринова, с включени текстове на класически произведения, представиха най-малките участници в театрално студио „Маска“ вчера в Камерна зала на Доходно здание. Премиерата е и дебют за повечето участници, които за първи път излизат на сцена. В спектакъла бе засегната актуалната тема свързана с използването на електронните устройства и загубата на интерес към четенето на книги при децата. Този спектакъл се реализира с подкрепата на Програма „Култура“ на Община Русе – Малки творчески проекти в областа на изкуството и културата.

Час по късно в 18.00 часа се състоя премиерата на постановката „Да целунеш принцеса“ по Ханс Кристиан Андерсен, която беше представена от голямата възрастова група на театралното студио. Тази пиеса имаше за цел да провокира публиката да се замисли за истински стойностните неща в живота.

Постановката, режисурата, сценографията и костюмите са на ръководителя на театралното студио Мина Маринова.

И двете премиери преминаха при голям интерес и пред препълнени зали. На 30 май двата спектакъла ще бъдат представени на театралния фестивал „Приказка за теб“ във Варна, като спектакъла „Срещи в приказките“ е поканен да открие юбилейното 25 издание на фестивала, което за нас е голяма гордост.

Представленията ще могат да се гледат отново в Русе по време на националния фестивал „Климент Михайлов“.

Пожелаваме творчески успехи на малките театрали!

Сподели: