Двудневен майсторски клас на проф. Джаред Стайн ще се състои в РБ „Любен Каравелов“ Русе

Двудневен майсторски клас на проф. Джаред Стайн ще се състои в РБ „Любен Каравелов“ Русе в края на седмицата.

Проф. Джаред Стайн е възпитаник на един от най-добрите университети в света за подготовка на актьори и режисьори Карнеги Мелън, Питсбърг – Пенсилвания – САЩ, уточни днес пред медиите проф. Александър Илиев, който от 10 години преподава там. След това той учи и се дипломира втората си магистратура – драматургия в Калифорнийския университет в Лос Анджелис. Проф . Джарет Стайн е ученик на Леон Катца, който е един от създателите на Актърс студио. В него са събрани някои от важните течения в американския театър. Следват 10 години работа в киното като сценарист на филми. Паралелно с това работи и в Тексас, в Югозападния университет, най-големия университет в света. Този университет продава програмите си и има изисквания, за начина по който се обучават техните студенти. В него той преподава актьорско майсторство, режисура и драматургия.

По настоящем проф. Джаред Стайн преподава и учи хората за това как се правят всички спец ефекти в киното. Свързан е със създателите на филми като „Аватар“, „Спайдърмен“и пр. Обучението в тази съвременна технология става в Лос Анджелис, Калифорния.

Проф. Стайн за втори път идва в Русе. Тази година Артистисимо и деца от други градове ще имат възможност да участват в майсторския му клас.

Идеята , която работи зад океана, е таланта и наученото от него, да може колкото се може по- бързо да се реализира на пазара на забавната и развлекателна индустрия.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"