Двудневен семинар по индийски танци се провежда в Русе

Двудневен семинар по индийски танци се провежда в Русе

Време за прочитане: 2 мин.

В продължение на два урока на 16 и 17.06 (събота и неделя) ще разучим две кратки хореографии – вълнуваща смесица между движения от класическите индийски танци, фолклор и модерни танцови стилове, казва създателката на школата за индийски танци „КАЯ“ в София Катя Тошева, която гостува в Русе.

Танцът е един от най – приятните начини да поддържаме здравето и тялото в добра форма. Подобрява двигателната култура, подпомага комуникационните умения, развива въображението, помага ни да се освободим от напрежението и стреса и да изразим своята индивидуалност.

Индийските класически танци имат и допълнителни предимства – те следват и съдържат в себи си принципите на йога. Подобряват гъвкавостта, стойката, баланса, но и способността за концентрация, наблюдателност и дисциплина. Сложни ритмични фигури се изпълняват от всяка част на тялото, съпроводени от своеобразен разказ, в който танцьорът-актьор пресъздава различни персонажи и настроения. Всеки жест означава нещо.

Индия има богата фолклорна традиция. Народните и племенни танци са изключително разнообразни със своите типични движения и костюми. Обикновено се изпълняват по групи и чрез тях можем да се насладим на невербалната комуникация, да се научим как да следваме и да водим другите, как да бъдем в синхрон със случващото се около нас и създадем нови приятелства.

Семинарът започва и завършва с упражнения за релаксация, загрявка и разтягане. Носете удобни дрехи, по възможност и дълъг памучен шал. Танцуваме боси. Предишен танцов опит не е необходим.

Продължителност – 2 ч. Цена – 15 лв За записване – 0885784047

За водещата:

Катя Тошева е артист, намерил вдъхновение в културата на изтока преди повече от 12г. Открива магията на индийските танци и постепенно от хоби те се превръщат в професия. Страстта и я отвежда в Индия, където тя открива своите учители и се среща отблизо с хилядолетната традиция. Изучава 3 класически индийски танцови стила – Бхаратанатям, Катхак и Одиси с международно известни и признати учители. Връщайки се в България, основава училището за индийски танци „Kāya“, където с радост и ентусиазъм споделя знанията и любовта си към Индия. Учи Северно-индийска тала 2 години с известния български музикант – перкусиониста Стефан Христов. Води редовни занимания в София и Пловдив и организира ежемесечни танцови семинари и лекции, посветени на индийската култура в цялата страна. Организира и участва в танцови и театрални проекти, фестивали и културни събития в България и чужбина, очаровайки публиката с магнетизма си.

Последвайте страничката Индийски танци Kaya dance school, за да получавате информация за други събития близо до вас!

Сподели:

Още новини от деня