Деана Тонева е кандидатът за кмет на Община Русе на коалиция обединение „Демократична България"

Деана Тонева е кандидатът за кмет на Община Русе на коалиция обединение „Демократична България“

Време за прочитане: 2 мин.
Деана Тонева е кандидатът за кмет на Община Русе на коалиция обединение „Демократична България"

Деана Тонева е кандидатът за кмет на Русе на коалиция обединение „Демократична България”, съобщиха днес по време на пресконференция представителите на ДСБ, Да България и Зелено движение.

„Деана Тонева е избрана като кандидат за кмет със спокойствие и сигурност, защото тя е десен човек от зората на демократичните промени. Тя е човек, който е изградил своя професионален път и издигане стъпка по стъпка и без политически протекции. Тя е човек, който не е обременен от вини към русенската общественост и неизпълнени обещания. Тя не е обременена от участие във властта, от участие в схеми и корупционни сделки. Деана Тонева умее да работи в екип. Тя обединява, умее да слуша, да чува, да прави анализи и изводи, да създава спокойна атмосфера и разбирателство в колективите, в които е работила и работи. Един почтен, честен и отговорен човек, който сме сигурни, че с управленския си опит и компетентност ще работи за Русе честно и отговорно“, каза д-р Теодора Константинова при представянето и.

Деана Тонева е издигната от ПП „Демократи за силна България“ и от 12 години е управител на местен клон на застрахователно дружество. Там работи с екип от 50 души. Г-жа Тонева е спечелила според броя на гласовете при номинацията и заедно с адвокат Анатоли Казаков от „Зелено движение”. Деана Тонева е русенка четвърто поколение. завършила МГ „Баба Тонка“ и Русенския университет. Работила е в ЗПП „СЕТ“ в продължение на 20 години и е била изпълнителен директор, след като е минала през всички йерархични нива. Омъжена е, с две деца и една внучка.

Самата тя определи като основен свой приоритет екологията и възстановяване зелената система на града. Чистотата, сметосъбирането и сметоизвозването са друг приоритет. Тук тя смята, че една общинска фирма би се справила по – добре със задачите, а подземните контейнери за разделно събиране на смет са много добро решение в бъдеще. Младите хора на Русе са определени като важни, като партньорство с местния бизнес ще позволи наемане на повече хора с достойно заплащане, като използва всички възможни лостове на местната власт. Четвърти приоритет е модернизация на обществения транспорт на пътници в Русе и модернизация на транспортната схема, така че да съответства на нуждите на русенци.

Листата на за общински съветници включва 20 души, обяви председателят на щаба Младен Минков. Девет от кандидатите са от ПП ДСБ, пет – от „Зелено движение“, а трима от „Да България“. Четирима са от т. нар. гражданска квота.

Това са:

1.  д-р Теодора Константинова

2.  Деана Тонева

3.  Юрий Георгиев

4.  Анатоли Казаков

5. проф. Велизар Павлов

6.  Митко Кунчев

7.  доц. Иван Станев

8.  д-р Ростислав Кандиларов

9.  д-р Розина Мирчева

10.  Йоана Терзиева

11.  Михаил Михов

12.  Цецка Петрова

13. Любомир Митев

14.  д-р Весела Михова

15. Даниел Казаков

16. Виктор Стоянов

17. Борислав Тодоров

18. Данаил Ковачев

10. Божин Ангелов

20. Младен Минков

Мотото на кампанията е: „За Русе – честно и отговорно“.

Младен Минков обяви, че ще имат група в следващия състав на Общински съвет – Русе, като целта е тя да е по – голяма и по – силна. Разчитат на русенските граждани за подкрепа, а всичко, което постигнат под 5 мандата ще се счита за лош резултат.

Сподели:

Още новини от деня