съдебна палата русе съд прокуратура

Девойка, опитала да даде хероин на задържан, сключи споразумение

Окръжен съд – Русе одобри споразумение, постигнато от държавното обвинение и обвиняемата В. К., с което й се налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от десет месеца с тригодишен изпитателен срок.

Съгласно споразумението, неосъжданата В. К. се признава за виновна в това, че на 20.04.2021г. в гр.Русе, без надлежно разрешително държала с цел разпространение високорискови наркотични вещества – хероин с тегло 0,3973 грама на стойност 19,86 лева и направила опит да разпространи този наркотик чрез опосредено извършителство на И. Х. – надзирател в РС „ИН“- „Арест“ Русе, който след проверка на приети и предадени храни, вещи и предмети в служебно помещение на Сектор „Арести“-Русе следвало да го предаде на задържаното под стража лице  М. М., като деянието останало недовършено поради независещи от дееца причини.

Постановено е през изпитателния срок на условното осъждане младата жена да търпи мярка за пробационен надзор „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“. Предвид многобройните смекчаващи отговорността обстоятелства, не е наложено по-лекото наказание „глоба“, което законът предвижда наред с наказанието „лишаване от свобода“.

Споразумението има последиците на влязла в сила присъда.

Сподели: