В Русе бе открито европейското отборно първенство по тенис за девойки

Девойките до 18 г. завършиха пети в Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

Националният ни тим за девойки до 18 г. завърши на пето място на Европейската лятна отборна купа, която се проведе на кортовете на ТК „Приста 2011″ в Русе.

Здравословни проблеми не позволиха на момичетата, водени от капитана Михаил Андреев да покажат пълните си възможности днес. Според регламента на Тенис Европа България, Великобритания и Израел трябваше да играят всеки срещи всеки в мачове на двойки, за да определят позициите от 3-а до 5-а в турнира.

В първия мач за деня българският тандем Даниела Димитрова/Елена Кралева отстъпи пред израелския Шели Бережняк/Адва Дабах със 7:5, 4:6, 5-10. Преди това Израел бе загубил мача си на двойки срещу Великобритания. В последния двубой нашите не излязоха срещу островитянките и така завършиха на пето място. Причината е в здравословното състояние на момичетата ни, както и в появилите се болежки в оперираното през февруари коляно на Гергана Топалова. Заради това щабът на нашите прецени, че е по-добре да се запази здравето на тенисистките ни и отказа мача с британките.

Във финала в Русе водачките в схемата от Русия победиха Словакия с 2-1 и заслужиха първото място. И двата отбора се класираха за финалите на надпреварата.

България U18 бе в състав:

  • Гергана Топалова – ТК „Левски“, гр.София
  • Даниела Димитрова – ТК „Виа Тенис Стар“, гр.София
  • Елена Кралева – ТК „Авеню“, гр.Бургас
  • Треньор : Михаил Андреев
Сподели:

Още новини от деня