Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Русе припомни за правилата за безопасност през ловния сезон

Дежурните екипи на пожарната в Русенска област са работили по 7 произшествия през изминалото денонощие

Дежурните екипи на пожарната в Русенска област са работили по 7 произшествия през изминалото денонощие.

Беленски огнеборци, за времето от 13:08 до 14:40 ч. са ликвидирали горене на суха трева в двор на адрес в с. Новград.  Произшествието е възникнало от запалени отпадъци и суха трева на тротоар, като поради силния вятър огънят е навлязъл в изоставен двор. Пожарът е ликвидиран на площ около 200 кв. м.

Между 14:15 и 14:50 ч. екип от РСПБЗН-Ветово е изпратен на адрес в гр. Ветово, заради възникнало горене в комин на къща. Причината е била неправилно ползване на отоплителни уреди. Екипът не е извършвал гасителни действия.

Пожарникари от РСПБЗН-Две могили, от 14:54 до 18:00 ч., са гасили пожар в близост до сграда на адрес в с. Батин, където са горели строителни отпадъци, храсти и паднали дървета в близост. Пожарът е ликвидиран на площ около 1000 кв.м.

За времето от 15:23 до 16:10 ч. служители от Втора РСПБЗН са реагирали на сигнал за възникнало горене на автобус на адрес в гр. Русе, ул. Потсдам 10. На място е установено, че е имало частично горене в автобуса, който няма захранване от години. Пожарът е ликвидиран на площ от около 40 кв. м. Предполага се, че хвърлена незагасена цигара е предизвикала запалване в натрупана листна маса и клони, а от там и в автобуса.

В 15:53 ч. екип на ССОД – Русе е изпратен за премахване на дърво върху пътното платно на главен път I-5, след Метро. Дървото е нарязано и премахнато от пътя.

Сигнал за запален автомобил до автобусна спирка на бул. Христо Ботев в Русе е вдигнал на крак екип на Първа РСПБЗН в 16:53 ч. По време на придвижване на екипа, подаващият сигнала е съобщил, че го е загасил и е отказал съдействие. Екипът е посетил мястото, но автомобилът не е установен.

Тази нощ от 23:43 до 01:55 ч. два автомобила със служители от РСПБЗН- Ветово са участвали при ликвидиране на възникнало горене на сметище до гробищен парк в гр. Ветово. Пожарът е ликвидиран на площ около 800 кв. м.

Сподели: