Дезинфекция, помощ за възрастните и променено тролейбусно разписание в Русе в борбата срещу коронавируса

Дезинфекция, помощ за възрастните и променено тролейбусно разписание в Русе в борбата срещу коронавируса

Продължава дезинфекцията на всички 280 спирки от градския транспорт в Русе, както и на детските площадки и пейки по централните площади и крайните квартали на града. Пръскането се извършва от служителите на ОП „Паркстрой – Русе“, които работят активно от понеделник. Директорът на предприятието Красимир Коев заяви готовност за допълнително снабдяване с пръскачки при наличие на още доброволци за извършване на дейностите. „С транспорт и служители ни съдействат и от ОП „Комунални дейности“, каза още той.

В условията на извънредно положение се трудят и от общинското предприятие „Обществена трапезария“, както и Домашният социален патронаж. Те предоставят храна и допълнителни грижи на нуждаещите се, най-вече възрастни граждани на Русе.

ОП „Общински транспорт Русе“, под чието ръководство попадат всички тролейбусни линии в града, следи непрекъснато за спазването на противоепидемичните мерки в превозните средства. Съвместно с отдел „Транспорт“ на Община Русе те подготвят разписание, което да отговаря на нуждите на русенци, но и да ги предпазва от струпвания в пиковите часове. Графикът се обновява ежедневно и е достъпен за всички на сайта на общината, както и на официалната ѝ страница във Фейсбук.

Сподели:

Още новини от деня