Делегация от Община Ветово, водена от кмета д-р Мехмед Мехмед, е на посещение в Брюксел

Делегация от Община Ветово, водена от кмета д-р Мехмед Мехмед, е на посещение в Брюксел

В Брюксел евродепутатът Илхан Кючюк бе домакин на представители от побратимените общини Ветово и Истанбулската Авджълар. Делегацията от България, водена от кмета на община Ветово д-р Мехмед Мехмед се срещна със своя колега от Истанбулската община Авджълар, Turan Hançerli . Заедно те обсъдиха реализирането на общи европейски проекти, предстоящи съвместни инициативи и сътрудничество в областта на образованието и туризма.

Категорично смятам, че смисълът на големите политики, в крайна сметка е да работят в полза на гражданите, защото става дума за това да бъдем близо до хората и техните проблеми. Изправени сме пред необходимостта да гледаме на всичко хоризонтално – едновременно от европейска, национална и местна гледна точка, заяви г-н Кючюк.

В рамките на деня с делегацията бяха проведени срещи с Шон О‘Кърнийн, генерален секретар на Renew Europe в Комитета на регионите и с членовете на групата „Обнови Европа“. Участниците във визитата, сред които бяха Ализан Яхова – народен представител от ДПС, Нермин Кязимова – зам.-кмет на община Ветово, Зекерие Панджаров – PR мениджър, Юзлем Лютфиева – директор дирекция АПИО и Юсеин Юсеинов – главен експерт „Европейски въпроси” посетиха и централата на ALDE Party – Liberals and Democrats for Europe .

Сподели: