тегра зона

Демократична България – Русе: Зона Тегра да остане Предимно производствена, а Земеделските земи да си останат такива

Анализ на проблемите в бившето КТМ с Общия устройствен план на Русе може да видите на www.zaruse.eu/2020/11/karta-ruse.html

Позицията ни с Демократична България е:

🏢Зона Тегра да остане Предимно производствена, а Земеделските земи да си останат такива.

📽Трябва да има строг контрол на предприятията чрез 24/7 видеонаблюдение на предприятията и най-вече изходните тръби към Дунава, като през нощта тези места да са осветени.

📟Датчици за химични съединения във въздуха и водите на Дунава, защото гражданите се оплакват от неприятни миризми, мазни петна в Дунава и липсва на риба.

🌱Подкрепа на екологично чисти и технологични компании в целия Русенски регион, а не на мръсни и химически производства.

Полицията ни за Общия Устройствен План е:

💻Защо няма отделено място за Високотехнологична производствена зона – където да се изградят предприятия с високотехнологични производства, лаборатории, комплекси и сгради за учебна и научно-експериментална иновационна дейност. Как, след като няма подобна зона, ще поканим чужд инвеститор от високотехнологичния бранш в Русе? Бъдещето е на технологиите, а в Русе не е заделена нито една зона за това.

🌲🌳Липсва план за Гора, която да отделя производствените от жилищните зони. Такива гори трябва да се появат около ТЕЦ-Русе, Индустриален парк Русе, Зона Тегра, Западна и Източна Промишлена Зона. Гората е естествен филтър за прочистване на въздуха. Русе трябва да е заобиколен с гори.

🚴‍♀️Веломрежата в града е добре започната, но е много малка и на някои участъци опасна – например по Волов, където велосипедите трябва да се движат в насрещното движение. В последните години навлизат електрическите колелета и все повече хора се придвижват така, но къде да карат те – може би да продължават по тротоарите и по улиците? Защо няма план за велопътища до хижа Приста и Природен парк Русенски Лом – не смятате ли, че русенци искат да се разходят до там през уикенда?

Това сподели сега русенецът Иван Белчев.

Сподели: