безопасен Интернет

Денят за безопасен Интернет в СУ „Христо Ботев“ – Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

Интернет отваря врата към един жив, вълнуващ свят на безкрайни възможности да изследваме, общуваме и да се самоизграждаме. В сравнение с общуването лице в лице в реалната среда, Интернет е място, където любознателността и творчеството имат много по-широко поле за изява и където младите хора могат да развият широк спектър от умения в една привидно по-безопасна среда. Но Мрежата крие и някои капани за непредпазливите.

В рамките на кампанията „Дни на дигитално медийната грамотност“ на 23 февруари 2018 г. учениците от СУ „Христо Ботев“ дискутираха по важни теми, а именно: „Рисково поведение в Интернет и трафик на хора“, „Информацията в Интернет“, „Виртуална самоличност и поверителност“, „Общуване“, „Права и отговорности“, „Законодателна рамка“. Учениците от девети клас успяха да се обединят и формулираха най-общо правилата на класа за безопасност в глобалната мрежа.

Учениците активно се включиха и в обсъждане на предложените казуси от преподавателите г-жа Лидия Живкова и г-жа Лили Симеонова. Занятията се осъществиха с помощта на Националния център за безопасен интернет www.safenet.bg.

За по-малките потребители на интернет в нашето училище ученици от профил „Софтуерни и хардуерни науки“ подготвиха брошура с правила за безопасна работа в Мрежата.

Сподели:

Още новини от деня