Денят на християнското семейство бе честван в СУ "Възраждане"

Денят на християнското семейство бе честван в СУ „Възраждане“

На 21.XI.2019 г. ученици от X клас в СУ „Възраждане”, участници в клуб „Съхрани българското” с ръководител г-жа Марияна Цвяткова, и учениците от IV клас с класен ръководител г-жа Мария Филипова отбелязаха 21 ноември – Ден на християнското семейство. Ученичката от X клас Николета Иванова подготви презентация, посветена на християнското семейство. Гости на празника бяха г-н Станислав Георгиев, директор на СУ „Възраждане“, г-жа Меглена Христова, зам.-директор, г-жа Даниела Тодорова, зам.-директор и ученици.

   Празникът се посвещава на християнското семейство. Значението на това посвещение е да се изтъкне какво е и какво трябва да бъде християнското семейство и кои са предпоставките и условията за едно здраво семейство, за един истински християнски семеен живот.

   Църквата е приела празника и за Ден на християнското семейство. Семейното ходене на църква в този ден символизира влизането на тригодишната Мария в храма  и напомня на родителите  за духовните им задължения към децата. Защото семейството е най-доброто училище, което може да даде първите познания за Бога, за християнските добродетели, на които векове се е крепял българският род!

Сподели:

Още новини от деня