общински пазар русе лазаруване

Ден на плодородието ще се състои на 29 септември по инициатива на „Общински пазари” ЕООД – Русе

На 29.09.2018 год., на Световния ден на сърцето, „Общински пазари” ЕООД – Русе отваря отново сърцето си за Вас и нашата Царица на плодородието кани всички русенци на станалия ежегоден Празник на плодородието, който тази година провеждаме под мотото: „Здравословна храна – плодородие за душата и тялото!“.

Само на днешния ден, на Централен пазар в града ни, във времето от 10,00 часа до 13,30 часа, Вашето сърце ще бъде консултирано с професионалните познания и грижа от кардиолози на СБАЛК “Медика Кор“ Русе, които ще измерят Вашето кръвно налягане, ще отделят внимание на споделени от Вас здравословни проблеми, ще информират гостите ни за опасността от сърдечни болести, високия риск от влошено здраве на значителен процент от населението у нас, както и за пътищата за превенция, които водят до добре отглежданото и възпитано здраве на образования съвременен човек.

Изнесената инициатива на Лечебни заведения “Медика“ е част от здравната политика и хуманна загриженост на екипа на Болници Медика Русе към своите пациенти, но и към всеки нуждаещ се от помощ за своето здраве, или пък подкрепа в превенцията и вниманието към него – чрез различни курсове, училище за бъдещи родители, дни на отворените врати в различни отделения на болницата; на изграждане на нова, още по-модернизирана материална база, както и постоянно осъвременяване на настоящата. А слънчевият екип от много млади хора, работещи там, Ви подават ръка, за да Ви обгрижат с медицина от ново поколение.

И, тъй като, животът е комбинация от здраве и плодородие в душата, дома, или на трапезата ни, то ние ще Ви осигурим нужната доза живот! Участвайте с нас в Празника ни и ще се докоснете до уникалния автентичен вкус на месни планински деликатеси от Бачково! Известните бачковски бабек; тънките мезета и филета на Христо Христов от Бачково ще Ви впечатлят с хранителни и вкусови качества, а неговият български дух на радетел за България, е повече от зареждащ и впечатляващ! Бачково и усмихнатият, пременен винаги в българска носия, Христо Христов, Ви очакват на празника ни !

При нас ще са и две русенски фурни, които предствят различните си хлябове, замесени с продукти и качество, изключително с подбрана грижа за доброто здраве на клиента , отговарящи изцяло на тенденцията за здравословен начин на живот и запазващи важните си хранителни качества.

Фурна Bread station гостува за първи път на „Общински пазари” ЕООД-Русе в празничните ни инициативи , с неповторимия си хляб с квас, сбъдващ магията на живия хляб. Уханен и неповторим вкус, важни хранителни вещества, максимална грижа за здравето ни – това са приоритетите на слънчевите хора, влагащи своята енергия в замесването на чистия и качествен хляб на Bread station.

Наш гост ще е и хлебарница „Куси“ – град Русе, която е добър партньор на Пазари – Русе и участва активно в различни наши инициативи и празници.

Техните хлябове, козунаци, пити и сладки изкушения, са вече добре познати на ценителите на здравословна храна в града ни. Хлябовете, които излизат от пекарната, носят вкуса от времето на нашите баби, замесени изцяло от истинско брашно /без химически подобрители и консерванти/ и с жива квас.

Хлябът на хлебарница „Куси“ е замесен с любов, жива квас, истинско брашно, много семена, има дълъг живот и запазва вкусовите си показатели седмица!

Хлябът на хлебарница „Куси“ е качествената грижа за Вашето здраве!

Празнувайки с нас, ще имате възможността да се запознаете и с една изключителна млада българка, пременена винаги в най-китна българска носия, предлагаща ръчни нанизи за ръката Ви, както и захарни сладки от старо време – бонбони, петлета, незабравими захаросани ябълки. Пепи Петкова от Шумен е носител на много свидетелства и награди за своя майсторлък,а даровете от занаятчийската й ръка, са добре познати на всички, които се включват в български събори и празници у нас, а и извън пределите на България.

Наши специални гости ще са и децата от Сдружение „Дете и пространство“ – Русе, които се включват в празника ни със свой музикален поздрав и кулинарни изненади.

Сдружение „Дете и пространство“ – Русе осъществяват дейности, които предоставят подкрепата и надеждата на деца в риск и на деца със специфични потребности.

Заповядайте на нашия ден, за да сте част от изявата и израстването на творческото пространство на тези деца, които носят толкова чиста обич и светлина, че са винаги готови да Ви подарят от нея , за да направят и нашия свят по-добър и благороден!

И, както винаги, никога не пропускаме нашите най-малки и най-безценни участници – нашите деца ! За тях сме подготвили игри и награди, за които разчитаме на „Виселяците” и с които винаги веселието, и забавата е незабравима !

За празничната ни програма , специален гост е вокална група „Приста“, с ръководител Доротея Бальовска, а Общински детски център за изкуство и култура при Община Русе, верен наш партньор в празници и инициативи, ще участва с прекрасните си танцьори на български народни ритми.

Вярваме, че времето е с нас и ще ни подари един прекрасен слънчев ден, на който Ви очакваме без чадъри, а с широки усмивки, които да прогонят лоши мисли и облаци, а да отварят здрави сърца за здрав берекет и много плодородие!

Нека да има благодат и да се отблагодарим за него с празник,на който всеки е добре дошъл!

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня