ПГО-Недка-Иван-Лазарова-Русе

Ден на професиите обедини всички инициативи по повод 127-та годишнина от основаването на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе

Ден на професиите обедини всички инициативи на 6 декември по повод 127-та годишнина от основаването на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе.

В арт ателиета и работилниците за идеи се проведоха състезания по професии в няколко категории: „Най-добър млад дизайнер“, „“Сръчни ръце „, „Най-добър млад десенатор“, „Най-добър млад фризьор“. Креативните участници бяха оценени от жури, включващо специалисти от бизнеса, които поощриха победителите с награди.

Гости на патронния празник бяха представители на РУО – Русе, Община Русе, собственици на фирми-партньори, бивши възпитаници на гимназията.

Очарование на тържествения ден придадоха съпътстващите инициативи – уъркшоп по грим, викторина за историята на гимназията, изложба на архивни снимки от живота на училището, на стари дипломни работи, както и на рисунките, включени в ежегодния училищен календар.

Кулминацията бе светването на Коледната елха и празнично хоро.

Сподели: