Ден на таланта на СУПНЕ „Фридрих Шилер" се състоя в Доходното здание

Ден на таланта на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ се състоя в Доходното здание

За поредна година на 22.05.2019 г. в Доходното здание се проведе традиционният Ден на таланта на СУПНЕ „Фридрих Шилер“. С много ентусиазъм талантливите деца на Дойче шуле показаха способности и умения, зад които се крият много труд и постоянство, а и смелост, за да бъдат представени на сцена. Изкуството и спортът като универсален език потопиха публиката в света на красотата. Цветно, емоционално, с много настроение се представи мажоретният състав с ръководители Петя Бонева и Вероника Младенова, талантливите певци Магдалена Георгиева, Моника Станчева и Емануела Братоева от трети клас, вокална група „Дойче шуле“ с ръководител г-жа Албена Анчева, Адриана Витанова, Асен Божанов и Александър Красналиев под ръководството на г-жа Цецка Маркова, победителите в ежегодното художествено-музикално състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България Ева Денева, Мадлен Димова, Петра Минчева и Хана Велчева.

Освен певци участие взеха и спортните таланти на училището, завоювали престижни награди в национални и международни състезания – Лора Генова и Никол Стерева, Мина и Стоя Стоеви, Йоана Иванова,Симона Бърденска и Стефани Дечева. Особено вълнение предизвикаха най-малките участници в празника- първокласниците, с модерен балет, подготвен от Петя Бонева и Вероника Младенова. Учениците наг-жа Албена Николова показаха умения и в друг вид изкуство – театралното, като представиха част от постановка на немски език. Богатството и красотата на фолклорните танци разкриха пред публиката Димана Георгиева и Ванеса Радева, достойно представили България на международен фестивал в Коджаели-Турция, с авторски фолклорен танц. В Шопско и Дайчово хоро участва и Адриана Витанова под ръководството на Емилия Георгиева.

Многообразни бяха танцовите изяви на възпитаниците на училището – ефирният руски танц на Айя Ахмедова бе последван от кейпоп танц, изпълнен от Ипек Ибрахим и Никол Стефанова и хип-хоп танца на Лилия Христова.

Осъществяването на събитието не би било възможно без участието на водещите – Николета Христова, Мартин Филипов и Моника Станоева.

По организацията на празника работи екип от преподаватели в СУПНЕ „Фр. Шилер“- Теодора Иванова, Нела Георгиева, Татяна Маринова, Албена Анчева, Цецка Маркова, Катя Паскалева, Албена Николова, Емилия Георгиева, Венета Станкулова. Публиката показа таланта да съпреживее споделеното от талантливите деца на Дойче шуле.

/Източник – СУПНЕ – Русе/

Сподели:

Още новини от деня