„Депутатски кебап” на Димитричка Пенчева и донесе титлата "Майстор - готвач" в ежегоден кулинарен конкурс „И аз мога” по повод 103 години от създаване на сдружение „Съюз на слепите в България“

„Депутатски кебап” на Димитричка Пенчева и донесе титлата „Майстор – готвач“ в ежегоден кулинарен конкурс „И аз мога” по повод 103 години от създаване на сдружение „Съюз на слепите в България“

На 20.03.2024 г. във връзка със Световния ден на социалната работа, навършването на 103 години от създаване на сдружение „Съюз на слепите в България“ през текущия месец и Първа пролет в помещенията на Регионална организация на сдружение „Съюз на слепите в България“ /РО на ССБ/ – гр. Русе се проведе ежегодния кулинарен конкурс „И аз мога”, организиран в партньорство с Център за социална рехабилитация и интеграция за лица със зрителни увреждания – гр. Русе /ЦСРИ ЛЗУ/. В него се включиха с домашно приготвени ястия общо 12 членове на организацията, като 8 от тях са и потребители на социални услуги в ЦСРИ ЛЗУ.

Гости на събитието бяха представители на Община Русе, Дирекция „Социално подпомагане, както и колеги от други социални услуги за младежи, лица и възрастни хора с увреждания от гр. Русе.

Кулинарната надпревара бе оценявана от представители на различни социални услуги, които изпитаха сериозни затруднения в определянето на най-добрите гозби. След проведените дегустации и обсъждания журито обяви за „Майстор готвач” – Димитричка Пенчева за приготвеното от нея ястие „Депутатски кебап”. Наградата „Кулинарно изкушение” бе връчена на Владимир Маринов за баница „Сочната дебеланка”, а Марийка Дянкова получи наградата „Кулинарна атракция” за приготвените от нея курабийки „Прасковки”. Журито осигури и допълнителни награди „Специални награди на журито“ за 4 от представените ястия, които силно ги впечатлиха, а всички участници получиха и поощрителни материални награди и грамоти, осигурени от организаторите.

Сподели: