"Десант на книгата" в центъра на Русе от днес

„Десант на книгата“ в центъра на Русе от днес

Стартира второто издание на литературното изложение „Десант на книгата“. Заместник областният управител на Русе Синан Хебибов поздрави организаторите и участниците, като им пожела още много творчески успехи и да работят все така неуморно за развитието на културата в Русенско. „Книгите са необятен свят, който всеки четящ сам си създава. Вярвам, че имаме нужда да ни се напомня, че светът е едно прекрасно красиво място и че ние сме не само част от него, a и пишем своите лични истории, но и сме съавтори на цялостната картина. Книгите прекосяват границите на времето и пространството и ни карат да вярваме в доброто и в магичното, а кому не е потребно малко вълшебство? Те са наш учител и най-добър приятел. В това забързано ежедневие, в тези непредвидими времена, в този живот на ръба четенето е начинът да избягаме от себе си или обратното – причината да повярваме в себе си.“, каза още Хебибов.

Събитието ще продължи до неделя и по време на него русенци ще могат да закупят някои от най-новите заглавия в съвременната българска литература. Освен представянето на някои от най-актуалните заглавия през настоящата година в съвременната проза, драмата и фентъзито, ще бъде отделено и специално внимание на малките читатели. Любопитните малчугани ще могат да се докоснат до непознати за тях до момента книжки, лично представени от авторите им. Инициативата ще бъде съпътствана и от няколко специализирани ателиета. Сред тях са как да се нарисува комикс, архитектурна илюстрация на рисунка и разбира се такива, свързани с творческо писане.

Организатор на събитието е Клуб „Мечтание“, като инициативата се реализира с подкрепата на няколко фирми и Община Русе.

Над тридесет български писатели, издателства и литературни клубове от цялата страна превърнаха Русе в център на съвременната литература.

Събитието ще се състои на 17, 18 и 19 септември на площад „Свобода“. /на снимките днес/

Сподели: