Десета Нощ на Андерсен ще се състои в РБ "Любен Каравелов" - Русе

Десета Нощ на Андерсен ще се състои в РБ „Любен Каравелов“ – Русе

На 31 март (петък) от 18:30 ч. до 1 април (събота) 10:30 ч. в библиотеката ще се проведе Десетата Нощ на Андерсен. Международната инициатива „Нощ на Андерсен“ се организира в навечерието на  Международния ден на детската книга и изкуствата за деца. Тя се провежда  в различни държави, като традиционно в него участват Словакия, Полша, Чехия, а в последните години се включват и страни като България, Кения, Гърция, САЩ, Австралия, Испания, Великобритания, Словения и др.

„Нощ на Андерсен“ е форма на насърчаване на четенето сред децата. Целта на инициативата е да провокира интереса и любовта към книгите по атрактивен и забавен начин.

Шестнадесетте участника от различни русенски училища вече са определени и очакват с вълнение Юбилейното десето издание „Детска нощ в Библиотеката“, посветено на големия детски писател Андерсен. Това са активни малки читатели, деца – победители от рецитали, конкурси, спортни състезания и др. Русенската библиотека е единствената в България, която се включва в Нощта на Андерсен от 2013 г. насам.

Сподели: