Десетки балони с цветовете на знамето на Европейския съюз полетяха към небето в Русе по случай 9 май – Деня на обединена Европа

Десетки балони с цветовете на знамето на Европейския съюз полетяха към небето в Русе по случай 9 май – Деня на обединена Европа

Десетки балони с цветовете на знамето на Европейския съюз /синьо и жълто/ полетяха към небето по случай 9 май – Деня на обединена Европа. Инициативата е по идея на областния управител на Русе Драгомир Драганов, а балоните бяха пуснати от служители на Областната администрация и Окръжния съвет в съседно Гюргево. На събитието, което се състоя на Дунав мост, присъстваха заместник областният управител Георги Георгиев и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева. Целта на инициативата беше да привлече вниманието на обществеността и да напомни на хората за европейските идеи и принципи за свобода, демокрация и равенство. Мястото на акцията също не беше избрано случайно. То символизира връзката между народите в Европа.

На тази дата отбелязваме и 22 години от създаването на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ с изпълнителен директор Лили Ганчева. За повече от две десетилетия тя работи непрестанно за трансграничното сътрудничество във всичките му аспекти в общия крайдунавски регион.

Припомняме, че през целия ден днес отново по настояване на областния управител Драгомир Драганов от Градския часовник на всеки кръгъл час звучи химнът на Европейския съюз – „Одата на радостта“.

Сподели: