отпадъци

Десетки русенски ученици ще се включат в два туристически еко похода

Десетки русенски ученици ще се включат в два туристически еко похода, организирани от Туристическо дружество „Приста“. На 17-ти ноември, петък, учениците от специалността корабоводене на Професионалната Гимназия по Речно Корабостроене и Корабоплаване ще се запознаят с дейността на русенските туристи, водният туризъм и природното богатство на река Дунав. Те ще се включат във воден поход по реката около остров „Люляка“, с каяци и инструктори от ТД „Приста“. Там те ще почистят част от острова от пластмасови бутилки и отпадъци, ще научат повече за опазването на реката, нейното биоразнообразие и кои са основните замърсители. В събитието ще участват 20 ученика от ПГРКК и техните преподаватели инж. Ивелина Георгиева и капитан Диян Атанасов, а от ТД Приста – Сашо Попов, Михаил Михов, Пламен Петров и още няколко опитни водни туристи.

Две дни след това, на 19 ноември, ще се състои туристически поход с ученици от СУЕЕ „Св. Константин Кирил Философ“ до хижа „Минзухар“, в района на Образцов чифлик. Там участниците ще минат през атракциона „въжена градина“, ще се запознаят с гората и горските обитатели през есента. Ще участват и в почистването на района на спирка „Касева чешма“. Групата ще бъде водена от планинския водач Михаил Михов. Ще помагат доброволци от ТД „Приста“.

Инициативите са част от проекта „Училище по природа“, който се изпълнява от ТД Приста – Русе, по програма „Знание и растеж“, реализирана от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня