Десислава Атанасова: "А*- отборът" така и не научи нищо за Конституцията, институциите, държавността

Десислава Атанасова: „А*- отборът“ така и не научи нищо за Конституцията, институциите, държавността

Десислава Атанасова: "А*- отборът" така и не научи нищо за Конституцията, институциите, държавността

„А*- отборът“ така и не научи нищо за Конституцията, институциите, държавността, заяви днес съпредседателят на парламентарната група на коалицията „ГЕРБ – СДС“ и народен представител в 19-и МИР – Русе Десислава Атанасова.

Нямат представа какво представлява разделението на властите в България и какво е мястото на президентската институция в осъществяването на публичната власт, добави тя.

ПП имат фундаментално неразбиране за начина, по който функционира демокрацията в парламентарната република и каква е конституционната уредба, коментира депутатът от 19-и МИР – Русе.

„Няма да успеят днес“ е неадекватно „извинение“ за неучастие в конституционна процедура, предвидена в основния закон, а нейното нарушение е рецидив, подчерта г-жа Атанасова.

Процедурата по консултации, връчване и изпълнение на проучвателни мандати, гласуване на кабинет в Народното събрание е незаобиколима по своето място синергия между две от трите власти и президентската институция, която изпълнява ролята на балансираща и неутрална по Конституция, категорична бе Десислава Атанасова.

Не можеш просто да не се явиш, да си намериш извинение, да не изпратиш представители за разговор, заяви още тя.

*А – да се чете аматьори

Сподели: