Десислава Атанасова: Консенсус на Консултативния съвет по национална сигурност не се постигна затова няма да има общо становище, което да е изразено публично

Десислава Атанасова: ГЕРБ не само осъжда полицейското насилие, но и се присъедини към декларацията на НС

Никоя форма на насилие над български гражданин не може да бъде приветствана и позицията на парламента трябва да се отнася за абсолютно всички пострадали или засегнати страни в който и да е конфликт. Всички те са българи.

Извинението на Младен Маринов и Христо Терзийски показва, че те искрено и човешки съжаляват, че младежите от протеста са станали обект на насилие.

Жалко е обаче, младите хора да се използват, за да се извлече политически или корпоративен дивидент. Днес те и семействата им отново изживяха ужаса от онази нощ. Нашата парламентарна група не само, че осъжда полицейското насилие, но днес се присъедини към общата декларация срещу насилието в НС. На протестите имаше и полицаи, които с часове стоически издържаха да са обиждани и удряни, а униформите им да бъдат поругавани. На тях кой ще поднесе извинение? Петното, което се хвърля върху българската полиция, засяга над 49 000 души, които пазят сигурността ни, пазят българската граница и институции без значение кой управлява. Добре е да се помни, заяви днес председателят на ПГ на коалиция „ГЕРБ – СДС“ и народен представител от 19-и МИР – Русе Десислава Атанасова.

Сподели: