Народният представител Десислава Атанасова: ГЕРБ-СДС сме загрижени за държавата

Трагично е, че правителството се разпада не заради дълбоки идеологически противоречия, за които говорим още от неговото създаване. Субектите в него са несъвместими. Правителството обаче се разпада поради взаимни обвинения в корупция и некомпетентност, сподели днес съпредседателят на парламентарната група на коалицията „ГЕРБ – СДС“ и народен представител в 19-и МИР – Русе Десислава Атанасова.

ГЕРБ-СДС сме загрижени за държавата. След серия от кризи вероятно ще настъпи и политическа криза. Предстои да се вземат решения. Но изцяло от правителството зависи какъв ще е ходът на бъдещите процеси, добави депутатът.

Тези, които дойдоха със заявката за „нулева толерантност към корупцията“, 6 месеца по-късно достигнаха до нивото нулева толерантност дори и помежду си, подчерта г-жа Атанасова.

От вчера сме свидетели на грубо погазване на елементарни етични норми на поведение между политици. Това не е полезно за обществото ни като цяло. Говориха за „промяна“, за различно политическо поведение. Демонстрациите от последните две седмици на език на омразата и в пленарна зала, и между членовете на четворната коалиция ни тревожат, заяви Десислава Атанасова днес.

Сподели: