Десислава Атанасова: ГЕРБ - СДС ще бъде силна опозиция - знаеща и изискваща, непримирима при отстояване на демокрацията и българският национален интерес

Десислава Атанасова: ГЕРБ – СДС ще бъде силна опозиция – знаеща и изискваща, непримирима при отстояване на демокрацията и българският национален интерес

ГЕРБ – СДС ще бъде силна опозиция – знаеща и изискваща, непримирима при отстояване на демокрацията и българският национален интерес, заяви народният представител от коалицията ГЕРБ – СДС в 19-и МИР – Русе и съпредседател на парламентарната група Десислава Атанасова.

Ние се въздържахме от подкрепа за новия председател за Народното събрание. Не само защото не знаем нищо за него, а и защото това беше първото показателно политическо решение за сформиращото се мнозинството в НС. Интересно е обаче, че ДПС го подкрепи, добави тя.

Ние няма да подкрепим кабинета, това е коалиция на ляво-либерални партии. Ние сме дясна партия, с идеология и принципи, които спазваме повече от 15 години, подчерта Атанасова.

Никога досега ГЕРБ не е управлявала с БСП и ДПС. За разлика от “партиите на промяната” и „протеста“, които избраха председателите на НС в 45, 46, 47- тото НС с ДПС, а ще управляват с БСП, посочи тя.

Едни лидери щяха да си татуират подобна забрана, а за други важи прозрението на Лозан Панов – гласуваш за ДБ – получаваш БСП, коментира депутатът.

В рамките на бюджет 2021 има таван за външен дълг, но не знаем как върви изпълнението на този бюджет. Това, което знаем е, че служебното правителство всяка седмица тегли нов външен дълг, отбеляза Д. Атанасова.

В последната седмица се появиха много противоречиви съобщения от Министерство на финансите. Министърът представи проекта на бюджет, който ще внесе за разглеждане. След това от ресорното министерство го опровергаха. Подобно нещо не се е случвало в историята на България, категорична бе Атанасова.

Ние настояваме редовно правителство да носи отговорност за бюджета, за плащанията и за дълговете, които счита, че трябва да изтегли, за да се справи с кризите, заяви народният представител.

Служебното правителство настоява неговият проект за бюджет да бъде разгледан. В него са планирани 12 милиарда таван на външния дълг. Опасяваме се, че това не само ще доведе до лоши финансови показатели, но и няма да засили българската икономика, сподели Атанасова.

Ние си даваме сметка, че държавата има нужда от редовно правителство. Защото последните два парламента се провалиха в най-важната си задача – да излъчат правителство. И този провал беше наказан от българските граждани, каза още тя.

Ние осветихме скандала с Държавната консолидационна компания. Но той по никакъв начин не е политически. Още повече, че Съветът на директорите оповести първи тези данни на сайта на дружеството, т.е. не сме ги открили ние. Партиите на промяната се обявиха за нулева корупция. В такъв смисъл осветяването на скандала с ДКК е по-скоро проява на добро партньорство. Аз считам, че компетентните институции трябва да извършат своята проверка, а министър Везиева не бива да търси политическа атака. Бяха изнесени множество данни за злоупотреби, завърши Д. Атанасова.

Сподели: